کلونی مورچگان برای جلوگیری از حمله سیاه چاله در AODV
در این بخش شبیه سازی الگوریتم کلونی مورچگان برای جلوگیری از حمله سیاه چاله در شبکه MANET را آماده کرده ایم که با استفاده از نرم افزار NS2 شبیه سازی شده است. در ادامه می توانید توضیحاتی در مورد پروژه، روش پیشنهادی و همچنین فیلم و تصاویری از خروجی شبیه سازی انجام شده با شبیه ساز NS2 را مشاهده کنید.
کلونی مورچگان
ACO یا همان الگوریتم کلونی مورچگان از جمله الگوریتم هایی است که از طبیعت الهام گرفته شده است و نتیجه پژوهش و تحقیق بر روی کلونی مورچه ها می باشد. نتایج تحقیقات نشان می دهد که مورچه ها موجوداتی اجتماعی هستند و در اجتماع های بزرگ که کلونی نام دارد زندگی می کنند و در بیشتر مواقع رفتار آن ها به منظور حفظ کلونی است.
معرفی شبیه سازی کلونی مورچگان برای جلوگیری از حمله سیاه چاله
ما در این پروژه به منظور جلوگیری از وقوع حمله سیاه چاله با استفاده از الگوریتم کلونی مورچگان روشی ارائه می دهیم که به شرح آن می پردازیم. در روش پیشنهادی، ما الگوریتم کلونی مورچگان را با پروتکل مسیریابی AODV در شبکه MANET ترکیب می کنیم(جدول مسیریابی). همانطور که می دانید ما می توانیم در حالت بی قاعده (یعنی حالتی که موجب تولید و دریافت همه ترافیک به وسیله نود های موجود در شبکه می شود) جدول اطلاعات مسیریابی پویا نود را بررسی کنیم.
جدول اطلاعات مسیریابی پویا جدولی است که همه مقادیر مانند ارسال از طریق کدام گره، از کدام گره به کدام گره و … را در خود جای داده است. مقدار فیلد “از طریق کدام گره” در جدول اطلاعات مسیریابی پویا اگر عبور تمام ترافیک ها از یک گره به صورت عادی و نرمال باشد 1 می شود ولی اگر گره مخرب باشد یعنی حمله سیاه چاله رخ داده است و 0 می شود. در نتیجه ما با استفاده از جدول اطلاعات مسیریابی پویا به راحتی می تواینم بررسی کنیم که کدام گره نرمال و کدام گره مخرب است.
ما در روش پیشنهادی پیام فعالیت را قبل از ارتباط گره منبع در حالت بی قاعده به همه گره ها می فرستیم و سپس درخواست های ارسال شده از طریق گره ها را در جدول اطلاعات مسیریابی پویا ثبت می کنیم و بعد از آن مسیرهای موجود در بین منبع و مقصد مشخص خواهند شد البته مسیر های ممکن. در نتیجه با استفاده از الگوریتم بهینه ساز کلونی مورچگان می توانیم بهترین مسیر و همچنین مقادیر گره هایی کخ در آن مسیر وجود دارند را به دست آوریم.
هیچ نظری ثبت نشده است