الگوریتم های مسیریابی

الگوریتم های مسیریابی

الگوریتم های مسیریابی متفرقه

پروتكل مسیریابی CAMP در شبکه های ادهاک موبایل

تصویر camp-routing-protocol-in-mobile-ad-hoc-networks_730 پروتكل مسیریابی CAMP در شبکه های ادهاک موبایل

پروتكل مسیریابی CAMP در شبکه های ادهاک موبایل

پروتكل مسیریابی CAMP یا Core Assisted Mesh Protocol یک پروتکل مسیریابی چند پخشی اشتراکی بر اساس مش است که در شبکه های اداهاک مورد استفاده قرار می گیرد.

عملکرد پروتكل مسیریابی CAMP

هدف اصلی استفاده از مش ها در پروتکل CAMP حفظ ارتباط گروه های چند پخشی، هنگامی که مسیریاب های پیاپی در حال حرکت هستند، می باشد. از خصوصیات پروتكل مسیریابی CAMP حفظ شبکه چند پخشی و بدون حلقه، بدون مسیریابی بر روی این مش ها می‌باشد. در این الگوریتم هر گروه دارای یک مش است که برای هر دو گره روی این مش یک مسیر وجود دارد. در الگوریتم CAMP تضمین می‌شود که در یک زمان محدود، هر گیرنده عضو یک گروه چندپخشی کوتاهترین مسیر را با هر منبع آن گروه داشته باشد.

این الگوریتم از هسته هایی برای محدود کردن ترافیک مسیریاب یک گروه چند پخشی استفاده می‌کند. در صورت رخ دادن خطا در هسته ها در ارسال داده‌ها و نگهداری مش ها مشکلی پیش نمی آید. هسته‌ها برای ایجاد محدودیت بر روی ترافیک، بسته‎های درخواست ارتباط (GREG PACKET) به کار می‎روند.

پروتكل مسیریابی CAMP برای شبکه های AD HOC که تحرک فراوان در آنها وجود دارد طراحی شده است. در این الگوریتم ثابت می‎شود کوتاهترین مسیر بین مبداء و مقصد روی عضو یک گروه، روی مش گروه قرار دارد. به خاطر اینکه هر مسیریاب عضو یک مش دارای چندین مسیر تا مسیریاب مش دیگر است، قطع شدن یک مسیر بین آنها باعث قطع ارتباط نمی‌شود و نیاز به باز‌سازی ساختار مسیریابی نیز ندارد.

همه گره‌ها در پروتكل مسیریابی CAMP دارای یک سری اطلاعات شامل جداول مسیریابی و عضویت هستند. بعلاوه همه گره‌ها یک سری اطلاعات پنهان شامل اطلاعات بسته‌های قبلی ارسال شده و درخواست‌های عضویت رد شده می‌باشند.

دسته بندی گره ها در الگوریتم CAMP

الگوریتم CAMP گره‌ها را به دو دسته، دو طرفه و تک طرفه تقسیم بندی می‌کنند و شامل ساختن مش ها و نگهداری آنهاست. هر گره‌ای که می‌خواهد با یک مش چندپخشی ارتباط برقرار کند، ابتدا در جدول خود نگاه می‌کند تا ببیند که آیا این مش در همسایگی او قرار دارد یا خیر. اگر چنین بود آن گره عضویت خود را با یک پیام به روزکننده اعلام می‌کند. در غیر اینصورت گره یک پیام درخواست ارتباط را به یکی از هسته های گروه های چندپخشی می‌فرستد.

جداول مسیریابی بر اساس الگوریتم‌های مسیریابی تک پخشی ساخته می‌شود، هنگامی که نیاز باشد که گروه های چند پخشی حذف و یا اضافه شوند، الگوریتم CAMP این تغییرات را در جداول ایجاد می‌کند. در الگوریتم CAMP برای یک مسیریاب دو روش مختلف برای برقراری ارتباط را به آن می‌فرستد. در عوض اگر آن مسیریاب به هسته مش وصل باشد یک پیام درخواست ارتباط ساده یک جهته به آن هسته می‌فرستد. بعلاوه بعد از ارسال یا گرفتن داده، هر عضو مش ممکن است تقاضایی مبنی بر پیدا کردن مسیریاب هایی در کوتاهترین فاصله از آن، توسط پیام درخواست ارتباط PUSH، ارسال کند.

در الگوریتم CAMP قطع شدن ارتباط یک مشکل اساسی و بحرانی نیست. با قطع شدن یک ارتباط، کوتاهترین مسیر به منبع قطع می‌شود ولی مسیریابی ممکن است اصلاً تاثیری نپذیرد، زیرا مسیر دیگری روی مش وجود دارد. به خاطر سادگی ایجاد ارتباط یک مسیریاب با یک گروه قطع ارتباط کامل نیز اثر کمی روی الگوریتم دارد. در الگوریتم CAMP سعی می‌شود برای ارتباط با یک مش تکیه بر روی یک هسته نباشد. همچنین اگر دو مش از نظر فیزیکی به هم نزدیک باشند می‌توانند درهم ادغام شوند.

الگوریتم CAMP از قابلیت ارتباط قوی‌تری نسبت به درخت ها برخوردار است و همچنین این الگوریتم مشکل ایجاد حلقه در ارسال داده را ندارد. الگوریتم CAMP تضمین می‌کند که در یک زمان محدود هر گیرنده و هر فرستنده دارای یک مسیر کوتاهترین، روی مش هستند.

همچنین این الگوریتم از ایجاد سیل داده و حجم زیاد داده کنترلی جلوگیری می‌کند. یک مسیریاب می‌توانند از تمام همسایگان خود در مش داده دریافت کند و به خاطر وجود چند مسیر اضافه برای هر مسیریاب نسبت به یک مش تغییرات توپولوژیکی در شبکه، نیازی به بازسازی مسیریابی ایجاد نمی‌کند. پروتكل مسیریابی CAMP فرستنده‌های داده را دنبال نمی‌کند به همین خاطر چک کردن عضویت فرستنده‌ها ممکن نیست. الگوریتم‌های مسیریابی مبتنی بر الگوریتم بلمن فورد نمی‌توانند با الگوریتم CAMP به کار روند. همچنین برای کار با الگوریتم‌های مسیریابی بر اساس نیاز، الگوریتم CAMP باید گسترش یابد. شبیه سازی‌ها نشان می‌دهد گم شدن بسته در این الگوریتم به مقدار کمی از الگوریتم‌های مشابه مانند پروتکل مسیریابی ODMRP بیشتر است.

مزایای پروتكل مسیریابی CAMP

  1. نداشتن حلقه
  2. جلوگیری از ایجاد سیل داده
  3. حجم زیادی کنترلی

معایب پروتكل مسیریابی CAMP

  1. ممکن نبودن چک کردن عضویت فرستنده ها
  2. گم شدن بسته در این الگوریتم بیشتر است
ثبت نظر
ریفریش کنید!
نظرات کاربران (۲ مورد)
  1. تصویر آواتار کاربر 0
    همایون شهابزاده دوشنبه , 26 تیر

    با سلام آیا پروتکل CAMP رو می تونید در شبیه ساز ns2 برام انجام بدید

    • تصویر آواتار کاربر 1
      یعثوب سیفی زادهدوشنبه , 26 تیر

      لطفا با ایمیل و یا به صورت گفتگوی آنلاین سفارش رو انجام بدید تا براتون شبیه سازی رو انجام بدیم