ارزیابی توان عملیاتی در سیستم دسترسی چندگانه با قابلیت شنود سیگنال حامل در MATLAB
در این بخش پروژه ارزیابی توان عملیاتی در سیستم دسترسی چندگانه با قابلیت شنود سیگنال حامل (CSMA/CA) در نرم افزار MATLAB به همراه کامنت گذاری کدها آماده کرده ایم که در ادامه توضیحاتی از این سیستم ارائه شده و فیلم و تصاویری از خروجی پروژه در محیط متلب قرار داده شده است.
معرفی سیستم CSMA/CA
دسترسی چندگانه با قابلیت شنود سیگنال حامل (Carrier Sense Multiple Access/Collision Avoidance) یا CSMA/CA روشی برای دسترسی چندگانه در شبکه های بی سیم است. نودی که قصد ارسال اطلاعات دارد می بایست یک مدت زمان مشخصی را به کانال گوش بدهد و قابلیت تشخیص داشته باشد که آیا گره دیگری قصد ارسال اطلاعات بر روی کانال مربوط به خودش دارد یا خیر. در صورتی که کانال آزاد باشد، گره اجازه خواهد داشت تا مراحل ارسال را آغاز نماید. ولی در صورتی که کانال مشغول باشد، آن گره مراحل ارسال را به زمان رندوم دیگری موکول خواهد کرد. هرگاه مبادله اطلاعات آغاز شود، مجددا این امکان وجود خواهد داشت که ارسال واقعی اطلاعات رخ ندهد. جلوگیری از تصادم، برای بهبود عملکرد CSMA استفاده می شود. نحوه عملکرد اینگونه است که اگر نودی در حال ارسال اطلاعات باشد، نود دیگر اجازه ارسال ندارد، در نتیجه با این کار احتمال تصادم به حداقل خواهد رسید. CSMA/CA یک روش دسترسی لایه دوم می باشد ولی در مدل OSI یک پروتکل جداگانه نیست.
بکارگیری تکنیک جلوگیری از تصادم به منظور بهبود عملکرد CSMA مورد استفاده قرار می گیرد. این روش با تقسیم کردن کانال بی سیم به صورت مساوی در بین همه گره های ارسال کننده درون یک دامنه تصادم عمل می کند. CSMA/CA و CSMA/CD از نظر طبیعت رسانه ای در آن مورد استفاده قرار می گیرند و با هم تفاوت دارند. از CSMA/CA در طیف فرکانس رادیویی استفاده می گردد. در این نوع رسانه نمی توان تصادم هایی که در گره ارسال کننده اتفاق می افتد را شناسایی کرد، از این رو پیاده سازی روش CSMA/CA یا تکنیک دسترسی چندگانه دیگر حیاتی به نظر می رسد. CSMA/CA در استاندارد 802.11 و بر مبنای شبکه محلی بی سیم (WLAN) و یا دیگر سیستم های ارتباطی با سیم و بی سیم دیگر استفاده می شود.
هیچ نظری ثبت نشده است