ورود به حساب ثبت نام جدید فراموشی کلمه عبور
برای ورود به حساب کاربری خود، نام کاربری و کلمه عبورتان را در زیر وارد کرده و روی «ورود به سایت» کلیک کنید.





اگر فرم ثبت نام برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.









اگر فرم بازیابی کلمه عبور برای شما نمایش داده نمی‌شود، اینجا را کلیک کنید.





نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1
  1. #1
    تاریخ عضویت
    2017/08/03
    نوشته ها
    66
    14
    Member

    نمونه سوال درس شبکه های نوری به همراه پاسخنامه

    optical network sample question - نمونه سوال درس شبکه های نوری به همراه پاسخنامه
    در این بخش دانلود رایگان نمونه سوال درس شبکه های نوری را به صورت تشریحی همراه با پاسخنامه برای میان ترم و پایان ترم آماده کردیم که نسخه میان ترم آن دارای 12 سوال و نسخه پایان ترم شامل 7 سوال است. در ادامه به چند مورد از این سوال ها به همراه پاسخ پرداخته و لینک دانلود رایگان قرار داده شده است.
    1. تفاوت رویکرد حفاظت در برابر خرابی با رویکرد بازیابی از خرابی چیست؟ مزیت هر کدام نسبت به دیگری کدام است؟ نقاط ضعف هر یک نسبت به دیگری چطور؟
    پاسخ: اگر مسیر پشتیبان قبل از وقوع خرابی تدارک نشده باشد، بازیابی از قبیل طراحی شده (فعالانه) از نوع حفاظت خواهیم داشت. در غیر اینصورت، بازیابی پس از وقوع خرابی طرح ریزی می شود (واکنشی) و بازگردانی نامیده می شود. ساده ترین روش بازیابی خرابی، حفاظت اختصاصی است که در آن دو نسخه از داده همزمان روی هر دو مسیر کاری و پشتیبان فرستاده می شود. در این حالت، هر دو مسیر می توانند در نقش مسیر کاری عمل کنند. زمانیکه خرابی رخ دهد، گیرنده فقط کافیست فقدان سیگنال نوری را تشخیص داده روی مسیر پشتیبان سویچ کند. مهمترین مزیت حفاظت اختصاصی سادگی آن و زمان بازیابی سریع است.
    نقطه ضعف حفاظت اختصاصی آن است که احتیاج به ظرفیت مازاد بسیار زیادی به اندازه ظرفیت کاری دارد. برای رفع این مشکل و به اشتراک گذاری ظرفیت پشتیبان، حفاظت اشتراکی امکان اینکه دو یا چند مسیرنوری کاری که خرابی همزمان آنها نامحتمل است ظرفیت های پشتیبانشان را به اشتراک گذارند را فراهم می آورد. با اینکه این روش به کاهش چشمگیر ظرفیت مازاد منجر می شود، بازیابی خرابی آن پیچیده تر است شیوه های بازگردانی پویا از حیث بهره برداری بهتر از منابع شبکه از شیوه های حفاظت کارآمدترند زیرا از قبل ظرفیت جداگانه ای به مسیرهای کاری اختصاص نمی دهند و همینطور قادرند انواع مختلف خرابی (خرابی چندگانه، گره و لینک) را بازیابی کنند. ولی مکانیزم های ایجاد مسیر جایگزین پیچیده تر و وقت گیر تری دارند.
    ۲. تفاوت بین حفاظت مسیر و حفاظت لینک را توضیح دهید. مزیت ها و ایراد های هر یک نسبت به دیگری را بیان کنید.
    پاسخ: در حفاظت مسير، ترافیک عبوری پس از وقوع خرابی در مسیر کاری به مسیر پشتیبان منتقل می شود لذا مسیرهای اصلی و پشتیبان باید لینک مجزا باشند. برای کاهش زمان بازیابی حفاظت مسیر اشتراکی، حفاظت لینک اشتراکی پیشنهاد شده است. در حفاظت لینک، به هر لینک کاری یک مسیر پشتیبان جایگزین تخصیص می یابد. وقتی لینک آسیب ببیند، گره های انتهای لینک مسئول انتقال ترافیک بر روی مسیر پشتیبان هستند. از آنجا که اطلاعات وقوع خرابی فقط به گره های انتهایی فرستاده می شود، آشکارسازی و مقابله با خرابی سریعتر از حفاظت مسیر است. اما حفاظت لینک اغلب نیازمند ظرفیت مازاد بیشتری نسبت به حفاظت مسیر اشتراکی است.
    3. شبکه شکل زیر را در نظر بگیرید. فرض کنید مسیرهای نوری دو طرفه زیر قرار است به صورت مشخص شده به ترتیب ایجاد شوند و به هر یک طول موج اختصاص داده شود. وقتی یک مسیر نوری برقرار شد هیچگاه شبکه را ترک نمی کند و ما یک سناریوی ترافیک افزایشی را در نظر می گیریم.
    کد:
     
    Lightpath 1: A - B - C - D Lightpath 2: A - B - E - D Lightpath 3: B - C - E Lightpath 4: B - E - D Lightpath 5: C - E - D Lightpath 6: C - E - F Lightpath 7: A - F - B - C Lightpath 8: F - E - D Lightpath 9: C - D Lightpath 10: F - B - C - D
    فرض کنید در هر جهت انتشار یک رشته تار نوری داشته باشیم و هر تار نوری ظرفیت حمل سه کانال طول موج با رنگ های 0 ، 1 و 2 دارد. در هیچ گرهی هم قابلیت تبدیل طول موج نداریم.

    • الف) آیا امکان برقرار نمودن همه مسیرهای نوری فهرست شده وجود دارد؟ اگر نه کدامیک از درخواست ها مسدود می شوند؟

    پاسخ: خیر، لینک های E - D و B - C هر کدام چهار بار برای مسیردهی مسیر های نوری ده گانه استفاده می شوند و به دلیل محدودیت حداکثر سه کانال طول موج مسیرهای نوری 8 و 10 مسدود می شوند

    • ب) با استفاده از رویکرد تخصيص اولين تطبيق طول موج مناسب هر مسیر نوری را تعیین کنید.
    • ج) مسئله تخصیص طول موج را اینبار با رویکرد حداقل استفاده حل کنید. در صورت وجود چند گزینه رنگی را انتخاب کنید که شناسه بزرگتری دارد.

    ۴. شبکه حلقوی متشکل از ۵ گره با توپولوژی زیر (موجود در فایل نمونه سوال) را در نظر بگیرید. فرض کنید قرار باشد بین هر زوج گره یک مسیر نوری رفت و برگشت ایجاد شود. ضمنا هر لینک شامل دو رشته تار نوری در هر جهت انتشار باشد.

    • الف) توپولوژی منطقی را رسم کنید.
    • ب) مسئله مسیریابی و تخصیص طول موج را با فرض عدم استفاده از قابلیت تبدیل طول موج حل کنید. حداقل تعداد طول موج های ممکن مورد نیاز چقدر است؟ آیا راه حل شما از حیث تعداد طول موجهای بهینه است؟

    سوالی های بیشتر و کامل تر به همراه پاسخنامه از لینک زیر با حجم 2.29 مگابایت قابل دانلود است:
نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •