پروتكل مسیریابی LAR در شبکه های ادهاک موبایل
پروتكل مسیریابی LAR یا Location-aided routing یکی از پروتکل های مسیریابی شبکه ادهاک می باشد که براساس مسیریابی منطقهای تعریف نشده است بلكه یک الگوریتم مسیریابی است كه با استفاده از اطلاعات موقعیت برای بهبود كشف مسیر بر حسب نیاز میباشد.
عملکرد پروتکل مسیریابی LAR
پروتكل مسیریابی LAR بر مبنای Flooding عمل میكند، با فرض اینكه گرهها، اطلاعات موقعیت دیگر گرهها را داشته باشند، پروتکل LAR این اطلاعات موقعیت را برای محدودكردن Flooding برای یک محدود مشخص، استفاده میكند. در پروتکل LAR طرفی به این است كه اطلاعات موقعیت گرهها از طریق GPS بدست میآید. در این پروتکل سعی میشود كه سرباره مسیریابی كم شود، برای آگاهی از این عملكرد باید دو مفهوم منطقه انتظار (مقصد) و منطقه تقاضا را بدانیم.
منطقه انتظار در پروتکل LAR
برای بیان مفهوم اول، منطقه انتظار به منطقه مقصد هم نامیده میشود، گره S كه نیاز به یافتن یك مسیر به گروه D دارد، فرض میشود كه گره S میداند كه گره D در زمان t0 در موقعیت L بوده است. یعنی منطقه انتظار گره D از نظر گاه S در زمان جای t1، همان محدودهای است كه انتظار میرود. شامل D باشد، برای مثال اگر گره S بداند كه گره D، با سرعت متوسط V حركت كند، با این تفاسیر S میتواند فرض كند كه منطقه انتظار یك منطقه دایرهای به شعاع V(t1-t0) به مركز موقعیت L كه از قبل آنرا میدانیم.
اگر سرعت واقعی بیشتر از میانگین باشد، مقصد در زمان t1 ممكن است خارج از منطقه انتظار قرار بگیرد. بنابراین منطقه انتظار فقط یك تخمینی است كه توسط گره S برای مشخصكردن منطقهای كه گره D در زمان t1 در آن محدوده با احتمال زیاد، در آن محدوده قرار دارد. چنانچه گره S موقعیت قبلی گره D را نداند نمیتواند موقعیت منطقه انتظار را به طور قابل قبولی مشخص كند.
منطقه تقاضا در پروتکل LAR
منطقه تقاضا براساس منطقه انتظار تعریف میشود. گره S برای تقاضای مسیر یک منطقه تقاضا تعریف میكند، اگر آن گره متعلق به منطقه تقاضا باشد و گره درخواست مسیر دارد، یک تقاضای مسیر میفرستد. برای افزایش احتمال اینكه تقاضای مسیر به گره D برسد، منطقه تقاضا باید شامل منطقه انتظار شود. یعنی منطقه انتظار زیرمجموعهای از منطقه تقاضا باشد، به عبارتی منطقه تقاضا ممكن است خیلی بزرگتر از منطقه انتظار باشد. الگوریتم تشریح شده در بالا طرح LAR1 بوده كه در بستر درخواست مسیر خود، مختصات مقصد را ذخیره میكند و میفرستد ولی LAR2 كه اصلاح شده طرح اول است شامل دو مشخصه است یعنی علاوه به مختصات، فاصله را هم در خود دارد.
فرض میكنیم كه S موقعیت D را در لحظه t0 میداند (XD,YD) و زمانی كه كشف مسیر به وسیله گره S شروع میشود، t1 باشد، كه در اینجا است. گره S فاصله خود را از (XD,YD) محاسبه میكند واین فاصله را به عنوان یک اطلاعات بیشتر به همراه مختصات در بسته درخواست مسیر خود ارسال میكند. هر دو طرح سه باره ارسال شده كنترلی را محدود كرده و پهنای باند را ذخیره میكنند و در اغلب موارد كوتاههترین مسیر را به مقصد مشخص میكنند. عیب آنها این است كه گرهها باید GPS مجهز باشند.
مزایای پروتكل مسیریابی LAR
- کوتاهترین مسیر به مقصد
معایب پروتكل مسیریابی LAR
- گره باید مجهز به GPS باش
سلام موضوع پایان نامه من مربوط به پروتکل ABR و از توضیحاتی که در مورد این پروتکل دادید استفاده کردم فقط تو این مورد به چند تا مشکل برخورد کردم می تونم اونارو براتون ایمیل کنم. شرمنده واقعا مجبور شدم.
مشکلی نیست سوالتون رو ارسال کنید تا جای که امکان داره براتون پاسخ رو میدیم.
سلام پروژه و مقاله مسیر یاب LAR با موضوعات متفاوت رو هم تو سایت بزارید خیلی مشتاقم ببینم باز هم سر می زنم موفق و موید باشید.
مقاله مرتبط با پروتکل LAR به ایمیلتان ارسال شد در صورت نیاز به شبیه سازی این پروتکل با NS2 سفارش بدید تا براتون تهیه کنیم