ارزیابی عملکرد شبکه MANET با استاندارد 802/11
شبیه سازی مقاله OPNET based Performance Evaluation of MANET using IEEE 802.11a/b
در این بخش پروژه شبیه سازی ارزیابی عملکرد شبکه MANET با استاندارد IEEE 802.11a/b را با نرم افزار شبیه ساز OPNET و با عنوان مقاله OPNET based Performance Evaluation of MANET using IEEE 802.11a/b به همراه پاورپوینت و ترجمه مقاله اصلی آماده کرده ایم. در ادامه می توانید مقاله مرجع را به صورت رایگان دریافت کرده و توضیحاتی در مورد پروژه شبیه سازی شده و همچنین فیلم و تصاویری از خروجی آن را به صورت آنلاین مشاهده کنید.
شبکه های MANET
به شبکه ای از نودهای متحرک بی سیم که نودها را بدون زیر ساخت و کنترل متمرکز به یک دیگر وصل می کنند MANET یا شبکه های متحرک موردی گفته می شود. اکثرا پروتکل هایی که برای مسریابی ارائه می شوند شامل دو دسته PROACTIVE و REACTIVE می باشند که دسته اول یعنی PROACTIVE به شکل جدول محور است. پروتکل های مسیریابی فعال غالبا لینک اطلاعات همسایگان خود را به شکل سیل آسا می فرستند زیرا از الگوریتم مسیریابی حالت لینک استفاده می کنند. در پروتکل های مبتنی بر تقاضا هنگامی مسیرها ایجاد می شوند که مورد نیاز میزبان منبع باشد و این مسیر های ایجاد شده تا زمانی که مورد استفاده قرار می گیرند به صورت حفظ شده باقی می مانند.
معرفی مقاله شبیه سازی شده
در این مقاله راه حلی پییشنهاد می شود تا بتواند عملکرد شبکه های بی سیم منطقه ایی محلی AD HOC را بهبود بخشد. همچنین با استفاده از استاندارد های IEEE802.11A و IEEE802.11B، میزان کارایی شبکه های بزرگ و کوچک را بررسی می کنیم، و برای ترسیم یک نتیجه بر اساس کارایی شبکه از پارامتر های مختلف QoS استفاده می کنیم. کیفیت سرویس شامل پارامتر های مختلفی از قبیل ، Network Load، Throughput، Routing Traffic sent،Routing Traffic Received و Hello Traffic sent می باشد.
زیر ساخت شبیه سازی در پروژه ارزیابی عملکرد شبکه MANET
در این مقاله با استفاده از استاندارد های IEEE 802.11a/b WLAN و همچنین پروتکل مسیریابی OLSR میزان کارایی شبکه MANET را در دو سناریو مورد بررسی قرار داده ایم. تعداد نود ها در سناریو اول 50 عدد و سناریو دوم 60 عدد نود تلفن همراه می باشد که در هر دو سناریو برای شبیه سازی محیط و ارزیابی عملکرد MANET از استانداردهای IEEE 802.11a و IEEE 802.11b استفاده شده است. در مجموع تعداد سناریو ها با استفاده از دو استاندارد 4 عدد می شود. دو سناریو برای استاندارد IEEE 802.11a WLAN در نظر گرفته شده است که یکی برای ۵۰ نود و یکی هم برای 60 نود، و به همین ترتیب دو سناریو برای استاندارد IEEE 802.11a WLAN و دو سناریو نیز برای IEEE 802.11b WLAN در نظر گرفته شده است. مدت زمان اجرای این سناریو ها 1000 ثانیه می باشد.
نتایج شبیه سازی
بعد از این که شبیه سازی با موفقیت اجرا شد، نتایج بر اساس را راهکار مشکل انتخاب می شود. در قالب نمودار هایی نتایج جمع آوری می شود و با داده هایی بر روی هم نمایش داده می شوند. در تصویر دوم می توانید محیط شبیه سازی از یک سناریو که شامل 50 نود تلفن همراه WLAN می باشد را مشاهده کنید. برای کار کردن، نود های تلفن همراه در سناریو با 11 و 18 مگابیت در ثانیه پیکربندی شده اند. اندازه شبکه مورد استفاده 1000×1000 می باشد. و در نهایت آدرس دهی IPV4 به همه نود ها اختصاص داده شده است.
نتیجه گیری از شبیه سازی
در این مقاله با استفاده از OPNET Modeler 14.5 عملکرد پروتکل مسیریابی MANET تجزیه و تحلیل می شود. برای آزمایش پروتکل ها از پارامتر های یکسان با تحرک تصادفی استفاده شده است. عملکرد IEEE 802.11a/b بر مبنای پروتکل MANET با پارامتر های مختلف QoS و هم چنین با توجه به مقیاس پذیری تحلیل شد، و بر اساس نتایجی که بدست آمده است، هرچه تعداد نود شبکه بیشتر شود کارایی آن نیز بیشتر می شود یعنی شبکه ایی با 60 نود توان عملیاتی بالاتری نسبت به شبکه ایی با 50 نود دارد. و آن هم به خاطر حفظ خوشه از نود در توپولوژی با تقسیم کردن آن ها به نودهای متفاوت بود، مجموعه عملکرد شبکه هایی با اندازه کوچک و بزرگ بر روی استاندارد های IEEE 802.11a و IEEE 802.11b و تساوی نتیجه گیری بر اساس عملکرد شبکه بر اساس پارامتر های متفاوت QoS است. نتایج بدست آمد هاز عملکرد نشان می دهد که خراب شدن شبکه به صورت کلی و در اندازه بزرگ در پارامتر های QoS مختلف (تأخیر، بار شبکه، توان، مسیریابی ترافیک ارسال و دریافت و ترافیک ارسال Hello) می باشد.
هیچ نظری ثبت نشده است