مسیریابی و پیش بینی مسیر حرکت در VANET با MATLAB
در این بخش پروژه شبیه سازی مسیریابی و پیش بینی مسیر حرکت نقاط در شبکه VANET با نرم افزار MATLAB را آماده کرده ایم که در ادامه توضیحاتی از چکیده مقاله و روش پیشنهادی ارائه شده و فیلم و تصاویر خروجی پروژه در محیط متلب قرار داده شده و مقاله پایه نیز قابل دانلود است.
کشف توپولوژی و مسیریابی در VANET
اینترنت آینده نه تنها شامل شبکه ای گسترده از میلیون ها دستگاه محاسباتی و نرم افزار است، بلکه میلیون ها دستگاه شخصی، حسگر های مدرن و محرک ها، روبات ها و میلیاردها اشیاء پیشرفته، هوشمند و دیجیتالی را نیز شامل می شود. گسترش سریع و در حال تحول اینترنت اشیا (IOT) قطعاً یک ایده استراتژیک و تأثیرگذار می باشد و در این میان یکی از تاثیرگذارترین بخش ها در IOT حمل و نقل هوشمند می باشد که شبکه های ادهاک خودرویی (VANET) به عنوان یکی از شاخه های مهم آن تلاش می کند تا امنیت حمل و نقل در آینده را به شکلی مدرن با بهره گیری از علوم نوین، به بالاترین حد ممکن برساند. اما در این بین، چالش های مختلفی تا تحقق این مسئله مهم وجود دارد. کشف توپولوژی و مسیریابی بسته های داده بین وسایل نقلیه همواره یکی از مهم ترین چالش های پیش روی محققین بوده است.
در این مقاله الگوریتم جدیدی در شاخه پروتکل های مسیریابی Proactive به منظور کشف توپولوژی جهت مسیریابی داده ها در شبکه های ادهاک خودرویی ونت ارائه شده است. این الگوریتم از رویکردی جدید به نام خود پیش بینی و خود ارزیابی استفاده می کند. در این الگوریتم هر خودرو موقعیت های آینده خود را پیش بینی و آنها را برای همسایگان خود در قالب یک پیام Beacon ارسال می کند و سپس پیش بینی های خود را تحلیل می کند. در شبیه سازی های انجام شده با نرم افزار شبیه ساز MATLAB مشخص شده که این الگوریتم با کاهش ۶٫۱ برابری سربار ارتباطی شبکه ناشی از کشف توپولوژی در مقایسه با ارسال پریودیک پیام Beacon استاندارد، نرخ تحویل بسته متوسط ۹۰ درصدی و تاخیر انتشار ۱٫۲ * ۱۰-۴ ثانیه همراه است.
شکل خود پیش بینی خودروها
روش پیشنهادی مقاله
در روش ارائه شده به جای Broadcast کردن پریودیک پیام Beacon در فواصل زمانی اندک هر خودرو در شبکه با فواصل طولانی تری عملیات Broadcast کردن Beacon ها را بدون از دست دادن اطلاعات مربوط به تغییرات توپولوژی انجام می دهد. هدف روش پیشنهادی پایین آوردن سربار ارتباطی آزاد ماندن پهنای باند تاخیر انتشار، کمتر کاهش تصادم داده و به طبع آن نرخ تحویل بسته مناسب است. همچنین در این الگوریتم تلاش شده است که سربار محاسباتی OBU تا حد قابل ملاحظه ای در مقایسه با پروتکل های استاندارد پایین نگاه داشته شود. در این روش فرض بر این است که همه وسایل نقلیه دارای نقشه های دیجیتالی داخلی هستند و روی نقشه دیجیتالی نقاط پر تجمع خودرو مثل تقاطع، چهار راه، میدان و غیره ثبت شده است. همچنین همه خودروها اطلاعات مربوط به موقعیت جغرافیایی خود را از ماهواره های GPS دریافت و در ابتدای حرکت، مقصد خود را مشخص می کنند. در این الگوریتم هر خودرو در ابتدا یک پیام Beacon شامل مکان فعلی و پیش بینی N نقطه آینده اش را Broadcast در لحظات بعد با چک کردن میزان درستی پیش بینی های خود برای ارسال پیام جدید، تصمیم می گیرد. در واقع این الگوریتم از Broadcast کردن نقاط پیش بینی شده آنها را با موقعیت زمان حال مقایسه کرده و در صورت اشتباه پیش بینی ها پیام Beacon را با یک Broadcast دیگر تصحیح می کند و در صورت صحیح بودن پیش بینی سکوت خواهد کرد. در نتیجه خودرو در فواصل طولانی تری پیام های Beacon را Broadcast کرده و سربار ارتباطی در شبکه کاهش می یابد. همانطور که در شکل بالا نشان داده شده هر خودرو مکان های آینده خود را با فواصل یک ثانیه ای مشخص کرده است یعنی تمام نقاط مشخص شده در قالب یک پیام ارسال شده اند.
هیچ نظری ثبت نشده است