شبیه سازی شبکه فوق مکعب (Hypercube) با نرم افزار NS2
در این بخش پروژه شبیه سازی شبکه فوق مکعب یا ابر مکعب (توپولوژی Hypercube) با نرم افزار NS2 آماده کردیم که در ادامه به توضیحاتی از معرفی اَﺑَﺮ مکعب و پروژه ارائه شده و فیلم و تصاویر خروجی پروژه در محیط NS2 قرار داده شده است.
معرفی شبکه ابر مکعب (Hypercube)
شبکه های Hypercube نوعی توپولوژی شبکه هستند که برای اتصال پردازنده های چندگانه (Multiprocessing) با ماژول حافظه و داده های مسیر دقیق استفاده می شود. شبکه های فوق مکعب یا ابر مکعب (Hypercube) شامل ۲ میلیون گره هستند. این گره ها رئوس مربع ها را ایجاد می کنند تا یک اتصال اینترنتی ایجاد کنند. یک hypercube در اصل یک شبکه مش چند بعدی با دو گره در هر بعد است. این توپولوژی معمولا در خانواده توپولوژی شبکه k بعدی دسته بندی میشوند که در آن d تعداد ابعاد و k نشان دهنده تعداد گره ها در هر بعد می باشد. توپولوژی Hypercube در شبکه های روی تراشه (Networks on Chip – NOC) کاربرد دارد.
معرفی پروژه شبیه سازی
این پروژه Hypercube که با نرم افزار NS2 شبیه سازی شده، از دو سناریو تشکیل شده است. در سناریو اول گلوگاه داریم که در آن اکثر داده های ارسالی به علت پر شدن فضای بافر گره گیرنده دراپ (Packet Drop) می شوند که در اصطلاح فارسی به آن بسته های گم شده گفته می شود. این سناریو با hypercube1 نامگذاری شده است. همچنین سناریو دوم حالت ابر مکعب یا فوق مکعب می باشد که به علت خاصیت اَﺑَﺮ مکعب (Hypercube) و ارسال داده ها از جریان های مختلف، اکثر بسته های ارسالی توسط گیرنده دریافت می شوند و تعدد بسته های کمتری دراپ (Packet Drop) می شوند. این سناریو که حالت بهبود یافته سناریو قبل است، در پروژه با hypercubeIMPVD نامگذاری شده است.
هیچ نظری ثبت نشده است