شبیه سازی پروتکل 6LoWPAN با نرم افزار NS3
در این بخش پروژه شبیه سازی پروتکل 6LoWPAN در اینترنت اشیا (IOT) را با نرم افزار NS3 به همراه گزارش کار و فیلم نحوه اجرا آماده کرده ایم که در ادامه به معرفی پروژه و پروتکل 6LoWPAN پرداخته و فیلم و تصاویری از خروجی ها قرار داده شده است.
معرفی پروتکل 6LoWPAN
پروتکل 6LoWPAN که مخفیف شده از IPv6 Low Power Wireless Personal Area Network می باشد، روشی برای فشرده سازی سرآیند های پروتکل اینترنت نسخه 6 بر روی شبکه های کم توان شبکه شخصی است که از سوی کارگروهی در کارگروه مهندسی اینترنت طراحی و توسعه یافته است. این پروتکل یک استاندارد شبکه ای در اینترنت اشیا (IOT) می باشد که دارای باند فرکانسی و لایه های فیزیکی آزاد می باشد. همینطور قادر است تا از چندین پلتفرم ارتباطی متفاوت استفاده نماید. خصوصیات کلیدی این فناوری این است که می تواند به هر نفر تا 5*1028 آدرس اختصاص دهد. بر اساس این امکان هر وسیله ای می تواند آدرس IP منحصر به فردی داشته باشد.
این فناوری با هدف بکارگیری در سیستم های خانگی و اتوماسیون داخلی ایجاد شده است. در پروتکل اینترنت نسخه ۶ سرآیند هر بسته، نیازمند 48 بایت فضا است که انتقال این سرآیند در ابتدای هر بسته شبکه عمل سخت و پر هزینه با در نظر گرفتن محدودیت می باشد، از این رو پروتکل 6LoWPAN با هدف فشرده سازی در این سرآیند طراحی و توسعه داده شده است.
این پروتکل مکانیزم فشرده سازی و کپسوله سازی اطلاعات را تعریف کرده و با توجه به آن، بسته های اطلاعاتی IPv6 بوسیله استاندارد IEEE 802.15.4 ارسال و دریافت می گردد. به جز تعداد بسیاری از آدرس قابل تخصیص برای هر شی، از دیگر ویژگی های مهم سیستم IPv6 این است که به اجزای مختلف متصل به این شبکه امکان اتصال به شبکه بدون نیاز به سرور را می دهد. از این رو می توان یک شبکه حسگر بر اساس IP داشت که قابلیت اتصال به اینترنت را دارند. در واقع به کمک این پروتکل اشیا به صورت مستقیم و بدون نیاز به واسط به شبکه اینترنت اتصال پیدا می کنند.
معرفی پروژه
در این پروژه به ارزیابی پروتکل 6LoWPAN در نرم افزار شبیه ساز NS3 می پردازیم که دارای 9 گره است و این 9 گره همانطوری که در شکل های بعدی نشان داده شده به یک فاصله از همدیگر قرار گرفته اند. مدت زمان شبیه سازی 100 ثانیه بوده که بعد از انجام شبیه سازی به تحلیل نتایج حاصل پرداخته شده است. لازم به ذکر است بعد از شبیه سازی، خروجی این پروژه که دارای فرمت Pcap می باشد، توسط نرم افزار تحلیل پکت های اطللاعاتی وایرشارک (Wireshark) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته شده است. نرم افزار Wireshark این قابلیت را دارد که هم بتواند ساختار ارسال اطلاعات شامل سورس مبدا، مقصد، ساختار فریم، نحوه مسریابی و تجزیه و تحلیل آماری را در اختیار ما برای خروجی فایل های شبیه سازی قرار دهد.
هیچ نظری ثبت نشده است