پروتکل تقسیم فرکانس با دسترسی چندگانه (FDMA)
در این بخش شبیه سازی پروتکل تقسیم فرکانس با دسترسی چندگانه (FDMA) را در نرم افزار MATLAB به همراه کامنت گذاری کدها آماده کرده ایم که در آن سیستم FDMA با استفاده از 8 کاربر شبیه سازی می شود. سیستم موجود سیگنال را ترکیب می کند و پس از آن سیگنال در ایستگاه پایه دی مدولاسیون می شود. در ادامه فیلم و تصاویری از خروجی این پروژه مخابراتی قرار داده شده است.
معرفی پروتکل FDMA
تقسیم فرکانس با دسترسی چندگانه (Frequency-division multiple access – FDMA) یک روش جهت تقسیم پهنای باند فرکانس موجود به منظور ارسال امواج رادیویی می باشد که اغلب در ارتباط با ماهواره مورد استفاده قرار می گیرد. این پروتکل یک پروتکل غیر رقابتی است که پهنای باند موجود را به چندین باند فرکانسی تقسیم می کند و هر یک را به یک گره تخصیص می دهد. یکی از ویژگی های خطوط مخابراتی این است که در صورتی که به طور همزمان چندین ارسال در فرکانس های متفاوت انجام شود امکان تداخل در آنها وجود ندارد و این همان ویژگی است که FDMA به خوبی از آن بهره می گیرد. جهت جلوگیری از تداخل فرکانس های نزدیک به هم، FDMA از باند محافظ در فرکانس های تخصیصی استفاده می کند.
مزایا و معایت پروتکل FDMA
مزیت پروتکل FDMA
- سادگی پیاده سازی
- عدم وجود برخورد در هنگام ارسال داده ها
معایب پروتکل FDMA
- تخصیص ایستای کانال
- هدر رفتن بخشی از ظرفیت به دلیل وجود باند های محافظ
- عدم استفاده از ظرفیت مفید کانال در صورت استفاده نکردن از باند تخصیص یافته
به علت این که پهنای باند موجود در محیط زیر آپ ناچیز است استفاده از پروتکل دسترسی چندگانه تقسیم فرکانس (FDMA) در محیط زیر آب (شبکه های زیر آبی) ناکارآمد است. زیرا بخشی از کانال به علت وجود باند محافظ هدر می رود. همچنین به علت استفاده از باند های فرکانسی متفاوت احتمال وقوع پدیده محوشدگی افزایش می یاید.
هیچ نظری ثبت نشده است