شبیه سازی شبکه دانشگاهی CAN در نرم افزار OPNET
در این بخش شبیه سازی شبکه دانشگاهی CAN را به وسیله نرم افزار شبیه ساز OPNET به همراه گزارش کار از روال شبیه سازی و داکیومنت 78 صفحه ای تهیه کرده ایم که در آن چهار ساختمان (دانشکده های IT، معماری، مدیریت و صنایع) شبیه سازی شده است. در پایان شبکه دانشگاهی CAN را معرفی و از خروجی شبیه سازی آن تصاویر و فیلم تهیه شده است.
شبکه دانشگاهی یا شبکه CAN چیست ؟
شبکه دانشگاهی یا همان Campus Area Network – CAN که با نام شبکه پردیس نیز معرفی شده است، و از اتصال چند شبکه محلی (LAN) که همه آنها مختص به یک منطقه جغرافیایی بوده و به نوعی شبکه کامپیوتری است تشکیل شده، مانند دانشگاه یا پایگاه نظامی.
شبکه دانشگاهی یکی از انواع شبکه های کلان شهری (MAN) است که غالباً کوچکتر از اندازه معمولی یک شبکه کلان شهر بوده است. اگر شبکه ای از انواع شبکه CAN را در محیط دانشگاه داشته باشیم، مطمئناً ساختمان های مختلف دانشکده ها شامل: بخش های آکادمیک، کتابخانه ها، محل اقامت دانشجویان را به یکدیگر اتصال می دهد. شبکه دانشگاهی از یک شبکه گسترده (WAN) کوچکتر و از شبکه محلی (LAN) بزرگتر است.
معرفی پروژه شبیه سازی شبکه دانشگاهی (CAN)
همانطور که در سازمانها نیاز به سیستم های الکترونیکی در حال افزایش است ارتباط مداوم بین ارگان ها و افراد و همچنین موضوع شبکه و آشنایی با آن اهمیت بیشتری پیدا می کند. در این تحقیق می خواهیم معانی شبکه را توضیح داده، انواع شبکه و تفاوت بین آنها را بررسی کرده و همچنین آشنایی با سخت افزار شبکه داشته باشیم.
ما در این پروژه تمرکز بیشتری روی شبکه دانشگاهی (Campus Area Network – CAN) داشته و توسط نرم افزار شبیه ساز شبکه OPNET آن را شبیه سازی کرده و به بررسی نتایج بدست آمده می پردازیم.
قسمت های از نحوه ایجاد پروژه
برای شروع یک شبیه سازی در آپنت ابتدا میبایست یک NEW Project رو باز کرده و تنظیم سناریو را در پنجره های مورد نظر انجام دهید.
تنظیم سناریو :
با باز کردن یك پروژه جدید در OPNET میتوانید پیكربندی متن سناریو را با استفاده از پنجره Startup Wizard انجام دهید.
- مدلساز را اجرا کنید. سپس از منوی File گزینه New و سپس Project را انتخاب و OK نمایید.
- نام پروژه جدید را daneshgah و قرار داده و OK را کلیك کنید.
- بر روی Next کلیک کرده و وقتی که Startup Wizard باز شد ، گزینه “Create empty scenario” را برای Initial Topology انتخاب کنید.
- در قسمت Network Scale باید گزینه Campus را انتخاب کرده و اندازه Scale را 1000×1000 متر انتخاب کنیم.
- در پنجره Select Technologies قسمت internet toolbox را انتخاب کرده و دکمه Next را کلیک کنید.
- تنظیمات را مرور کنید و با کلیك بر روی کلید Finish پنجره Startup Wizard را ببندید.
فضای کاری :
بعد از وارد شدن به فضای کاری در شبیه ساز آپنت نوبت به جایگذاری نودهای مورد نظر میرسد. برای انجام این کار لازم است منوی Object Pallate را در OPNET باز کرده و نود های مورد نیاز را وارد فضای کاری کنیم. نودها و کابل های مورد استفاده را از آن پنجره drag and drop کرده و در صفحه اصلی جایگذاری میکنیم.
در این سناریو ما چهار ساختمان داریم که دانشکده های IT، معماری، مدیریت و صنایع هستند. برای ایجاد ساختمانها از طریق پنجره ابزار باید 4 Subnet را وارد صفحه اصلی کنیم. برای تغییر شکل سابنت ها از طریق کلیک راست روی سابنت ها و انتخاب گزینه Edit Attributes Advanced وارد منو شده و طبق تصویر زیر منوی Icon name را باز کرده و شکل مورد نظر را انتخاب می کنیم.
نکته: برای ورود به هر سابنت باید روی آنها دوبار کلیک کنیم و برای بازگشت به صفحه اصلی از طریق دکمه فلش قرمز رنگ روی نوار ابزار نرم افزار آپنت اقدام میکنیم.
وارد دانشکده IT میشویم و جایی که سرور اصلی و Gateway ما قرار دارد. تصویر داخل این دانشکده را در شکل زیر میبینیم. در اینجا ما سه طبقه در نظر گرفتیم که دارای سه سوییچ جداگانه برای هر طبقه است که هر کدام از طریق لینک Trunk به هم متصل هستند. برای طبقه اول و دوم سه LAN Client در نظر گرفتیم که هر کدام دارای 10 کلاینت و یک سوییچ هستند. طبقه سوم 4 LAN Client، یک سرور، یک سوییچ اصلی 2960 سیسکو و یک Ethernet_slip8_gtwy که روتر خروجی ما هست قرار دارد.
همه LAN Clientها از طریق کابل 100BaseT به سوییچ های خود متصلند و سوییچ ها نیز از طریق کابل 1000BaseT به سوییچ اصلی متصلند. وارد دانشکده های دیگر میشویم که هر سه دارای سه طبقه با توپولوژی یکسان هستند که در شکل زیر ملاحظه میکنیم. روتر هر سه دانشکده از طریق کابل PPP_DS1 به روتر اصلی دانشکده IT متصلند و روتر Gateway از طریق کابل PPP_DS3 به شبکه اینترنت متصل است.
نکته: ابر اینترنتی را از طریق پنجره ابزار و گزینه ip32_cloud وارد محیط سناریو در آپنت کردیم بعد از جایگذاری نودها و اتصال آنها با کابلها نوبت به کانفیگ نودها میرسد. با کلیک راست روی هر نود و انتخاب گزینه Edit Attributes میتوانیم کانفیگ مورد نیاز را روی هر نود انجام دهیم.
کانفیگ نودهای Application , Profile :
تعریف: نود Application که از طریق Object Pallate وارد فضای کاری کردیم جهت تعریف اپلیکیشن وب در شبکه (که در شبکه مورد نظر ما HTTP خواهد بود) بکار می رود.
با اضافه کردن یک row، نام web را برای این row تایپ کرده و زیر منو را باز میکنیم. از قسمت HTTP گزینه Heavy Browsing را انتخاب کرده و OK میکنیم.
تعریف: نود Profile جهت تشریح نحوه کارکرد و زمانبندی حجم کار اپلیکیشن تعریف شده است و نحوه کانفیگ کردن آن بصورت زیر انجام می شود.
یک row اضافه کرده و نام آن را web p تغییر میدهیم سپس زیر منوی Strat Time را روی Uniform (5;10) تنظیم کرده و باقی گزینه ها را دست نخورده راه میکنیم.
نکته: تنظیمات این قسمت بصورت دلخواه است، یعنی میتوان مقادیر را تغییر داد تا اپلیکیشن ما فشرده تر یا مدت زمان بیشتر و یا کمتر فعالیت داشته باشد.
هیچ نظری ثبت نشده است