الگوریتم های مسیریابی

الگوریتم های مسیریابی

الگوریتم های مسیریابی متفرقه

پروتكل مسیریابی WRP در شبکه های ادهاک موبایل

  • سه شنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۶
  • بازدید ۱,۷۰۵ نفر

تصویر wrp-routing-protocol-in-mobile-ad-hoc-networks_417 پروتكل مسیریابی WRP در شبکه های ادهاک موبایل

پروتكل مسیریابی WRP در شبکه های Ad Hoc

پروتكل مسیریابی WRP یا Wireless routing protocol یکی از پروتکل های مسیریابی شبکه های Ad hoc می باشد و بر اساس جدول کار می کند كه هدف آن حفظ اطلاعات مسیریابی در تمامی گره های موجود در شبكه است.

هر گره باید چهار جدول را در خود نگه دارد كه این جداول شامل جدول فاصله، جدول مسیریابی، جدول هزینه، جدول فهرست انتقال مجدد پیام (MRL) می باشند، هر ورودی MRL در بر گیرنده شماره به روز شده پیام ورودی ، یك شمارش گر انتقال مجدد و یك بردار تایید برای هر كدام از این انتقال های مجدد و اطلاعات یك ورودی برای هر گره همسایه می باشد و همچنین شامل داده های به روز شده ای كه در خلال پیام های به روزكننده فرستاده شده اند، می باشد.

داده های جدول MRL كه به روز شده اند، باید به اطلاع همسایگان برسند و تایید رسیدن آن نیز از همسایگان باید دریافت شود. جدول MH با استفاده از پیام بروز كننده گره ها را از تغییرات ارتباطی شبكه آگاه می كنند.

یك پیام بروز كننده فقط بین دو همسایه فرستاده می شود و شامل داده های به روز شده است كه خود آن نیز شامل مقصد و فاصله تا مقصد می باشد. بعد از بررسی پیام های بروز كننده از همسایه یا مشاهده تغییری در ارتباط گره ها، پیام های بروزكننده خود را به همسایه ها می فرستند. در نتیجه مسیرهای جدید در غالب پیام های جدید به گره های اولیه باز گرداننده می شوند و جداول ارتباط بر اساس آن به روز می شوند.

اگر MH هیچ پیامی را برای دوره زمانی ویژه نفرستد بایستی پیام HELLO را برای اطمینان از اتصال بفرستد، در غیر این صورت نیامدن پیام از MH دلالت به برهم خوردن اتصال دارد و منجر به پیغام خطا می شود.

هر وقت MH یك پیام HELLO از یك MH جدید دریافت كند، آن MH جدید را به جدول مسیریابی خود اضافه می كند و یك كپی از اطلاعات جدول مسیریابی خود را به این جدول MH می فرستد.

مزایای الگوریتم مسیریابی WRP

  • یكی از مزایای پروتكل مسیریابی WRP نداشتن حلقه مسیریابی است.

معایب الگوریتم مسیریابی WRP

  • چون هر گره باید چهار جدول مسیریابی را نگهداری کند، مقدار زیادی سرباره حافظه را در هر گره ایجاد می کند.
  • از اتصال پذیری شبکه با ارسال بسته های hello اطمینان حاصل می کند. وقتی که بسته داده ای ارسال نمی شود این بسته ها بین گره های همسایه تبادل می یابد که مقدار قابل توجهی توان و عرض باند را در هرگره مصرف می کند که لازم است گره ها در همه زمان ها فعال بمانند و گره ها نمی توانند به مد استراحت برای ذخیره انرژی منتقل شوند.
ثبت نظر
ریفریش کنید!
نظرات کاربران (۱ مورد)
  1. تصویر آواتار کاربر 0
    محمد سجادی جمعه , 23 تیر

    سلام همین عنوانو تو شبکه FANET هم دارید برای انجام پروژم بهش نیاز داشتم...