ارتباط دو شبکه با VPN
در این بخش شبیه سازی ارتباط دو شبکه با VPN و بررسی خروجی های بدست آمده قبل و بعد از کاربرد VPN را با نرم افزار شبیه ساز OPNET به همراه فیلم نحوه اجرا و گزارش کار و فایل ورد 80 صفحه ای تهیه کرده ایم که در ادامه به توضیحات مختصری از شبکه VPN پرداخته و سناریو استفاده شده به همراه نحوه شبیه سازی آن را با نمودار های بدست آمده در محیط نرم افزار آپنت قرار داده ایم.
شبکه خصوصی مجازی VPN
شبکه خصوصی مجازی VPN شبکه ای است که از آن در محیط اینترنت استفاده می شود و کاربرد آن در شرکت یا سازمان هایی است که شعبات مختلفی در سراسر کشور دارند و می خواهند به صورت ایمن با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. جهت آشنایی با VPN می توانید مقاله (شبکه های خصوصی مجازی VPN) در این خصوص را مطالعه کنید.
ارتباط دو شبکه با VPN
شبکه های VPN بهترین روشی است که مراکز و سازمان ها با استفاده از شبکه های LAN شعبات مختلف خود را با حفظ امنیت در شبکه اینترنت به یکدیگر اتصال می دهند ولی استفاده دائمی این روش در چاپگرهای راه دور امکان پذیر نمی باشد.
مراحل شبیه سازی ارتباط دو شبکه با VPN در شبیه ساز OPNET Modeler :
جهت ایجاد پروژه جدید در نرم افزار OPNET مراحل زیر را به ترتیب انجام می دهیم:
- ابتدا نرم افزار مدلساز OPNET را اجرا کرده سپس از منوي File گزينه New و سپس Project را انتخاب و OK نمايید.
- نام پروژه جديد را VPN Security قرار داده و OK را کلیك کنید.
- بر روي Next کلیك کرده و وقتي که Startup Wizard باز شد، گزينه “Create empty scenario” را براي Initial Topology انتخاب کنید.
- در قسمت Network Scale باید گزینه choose from map را انتخاب کرده و نقشه USA را انتخاب کنیم.
- در پنجره Select Technologies قسمت internet toolbox را انتخاب کرده و دکمه Next را کلیك کنید.
- تنظیمات را مرور کنید و با کلیك بر روي کلید Finish پنجره Startup Wizard را ببنديد تا وارد فضای کاری نرم افزار OPNET شوید.
ایجاد سناریوی اول (without VPN)
ابتدا سناریوی اول را بدون VPN طراحی میکنیم برای اینکار بعد از وارد شدن به فضای کاری آپنت نوبت به جایگذاری نودهای مورد نظر میرسد، برای انجام این کار لازم است منوی Object Pallate را باز کرده و نود های مورد نیاز را وارد فضای کاری کنیم. نودها و کابل های مورد استفاده را از آن پنجره drag and drop کرده و در صفحه اصلی جایگذاری میکنیم و بعد از جایگذاری نودها و اتصال آنها با کابل ها نوبت به کانفیگ نودها میرسد که با کلیک راست روی هر نود و انتخاب گزینه Edit Attributes میتوانیم کانفیگ مورد نیاز را روی هر نود انجام دهیم.
کانفیگ نودهای Application و Profile
تعریف: نود Application که از طریق Object Pallate وارد فضای کاری کردیم جهت تعریف اپلیکیشن وب و دیتابیس در شبکه ( که در شبکه مورد نظر ما HTTP و Database خواهد بود) بکار می رود.
تعریف: نود Profile جهت تشریح نحوه کارکرد و زمانبندی حجم کار اپلیکیشن تعریف شده میباشد.
بعد از اضافه کردن نود های مورد نظر به کانفیگ سرور وب و دیتابیس، کانفیگ یوزر و کانفیگ نود ابر اینترنت اقدام می کنیم و تنظیمات مورد نظر را انجام می دهیم.
ایجاد سناریوی دوم (VPN)
برای ایجاد سناریوی دوم از طریق منوی Scenarios و انتخاب گزینه Duplicate Scenario یک سناریوی جدید دقیقا مثل سناریوی اول ایجاد میشود که در سناریوی دوم ما روتر west رو به روتر فایروال تغییر دادیم و کانفیگ را انجام می دهیم. در مرحله بعد ما در کنار نودهای Application و Profile یک نود از پنجره ابزار وارد صفحه می کنیم به نام VPN Config که تنظیمات این مورد را نیز انجام می دهیم.
انتخاب پارامترهای خروجی و گراف های نتایج:
در مراحل قبلی پیکربندی و کانفیگ شبکه انجام گردید و حالا نوبت به نتایجی میرسد که مد نظر داریم تا نرم افزار شبیه ساز OPNET آنها را به ما نشان بدهد.
برای این کار در جای خالی از صفحه اصلی کلیک راست کرده و گزینه Choose Individual DES Statistics را انتخاب کرده و وارد منوی انتخاب گرافهای خروجی میشویم.
بعد از انتخاب گرافها کلید OK را زده و از این منو خارج می شویم.
برای اجرای پروژه از طریق منوی Scenarios و گزینه Manage Scenarios اقدام به اجرای سناریوها بصورت همزمان میکنیم فقط دقت کنید که باید زیر جلوی هر دو سناریو Collect یا Recollect انتخاب شود سپس OK را زده و اجرا آغاز می شود.
پس از اتمام شبیه سازی از طریق کلیک راست روی جای خالی صفحه و انتخاب گزینه View Results وارد پنجره نمایش گرافها می شویم.
هیچ نظری ثبت نشده است