فیلم آموزش امنیت شبکه به زبان فارسی
امنیت شبکه یکی از دروس دوره کارشناسی برای گرایش های مختلف کامپیوتر در دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران می باشد. به صورت کلی در درس امنیت شبکه ، هدف و تلاش بر این است تا دانشجویان بتوانند مفاهیم تئوری امنیت شبکه در دنیای واقعی را یاد گرفته و مهارت های عملی در پیاده سازی برخی از آنها را کسب کنند. در این بخش فیلم آموزش امنیت شبکه را به زبان فارسی از دکتر محمد صیاد حقیقی برای دانلود رایگان آماده کرده ایم که یکی از اساتید با تجربه دانشگاه تهران هستند و فیلم آموزشی شبکه پیش رو از کلاس درس ایشان ضبط شده که شامل 27 جلسه در 21 ساعت با کیفیت بالا می باشد. در ادامه به معرفی این آموزش امنیت شبکه پرداخته شده و سرفصل آن به همراه لینک دانلود رایگان جلسات قرار داده شده است.
معرفی دوره امنیت شبکه
در این آموزش امنیت شبکه فرض مدرس بر این است که دانشجو پیش از مشاهده این دوره، اطلاعات مقدماتی در رابطه با شبکه های کامپیوتری (Computer Network) را دارد. در بخش های اولیه درس، ابتدا دانشجویان با تعاریف و مفاهیم مرتبط با امنیت و سرویس های امنیتی در شبکه آشنا می شوند و بعد از فراگیری الگوریتم های رمزنگاری متقارن (Symmetric Encryption Algorithms) و الگوریتم های رمزنگاری نامتقارن (Asymmetric Encryption Algorithms) و همچنین ابزار هایی مثل توابع هش (درهم سازی) و امضای دیجیتال، چگونگی بکارگیری آنها برای امن سازی پروتکل های اینترنتی و شبکه های کامپیوتری را یاد می گیرند.
مباحث پوشش داده شده در آموزش
در این دوره آموزشی امنیت شبکه (Network security) مباحثی مثل امنیت وب ، امنیت ایمیل ، امنیت سامانه نام دامنه (DNS Security) ، آشنایی با پروتکل امنیتی کربروس (Kerberos) ، آشنایی با بدافزارها ، آشنایی با سیستم های جلوگیری از نفوذ یا تشخیص نفوذ (Intrusion Detection System – IDS) ، آشنایی با رمزارزها و بلاکچین و همینطور شبکه خصوصی مجازی یا VPN پوشش داده شده است. به عنوان مثال در بخش امنیت وب، پروتکل SSL ، پروتکل TLS و پروتکل HTTPS معرفی می شوند و در بخش شبکه خصوصی مجازی (VPN) ، پروتکل PPTP ، پروتکل L2TP و پروتکل OpenVPN معرفی می گردد.
کار عملی
در ارائه این درس و آموزش سعی شده تا دانشجوان توانمندی های عملی را در زمینه امنیت شبکه کسب نمایند. از این رو در چند قسمت درس، نمایش عملی از پروتکل های امنیتی ارائه می گردد. به عنوان مثال، بعد از آموزش توابع درهم سازی (Hash)، چگونگی بکارگیری آنها در سیستم های عامل لینوکس و ویندوز نشان داده شده و در قالب یک دموی آموزشی، نحوه هک کردن پسورد کاربران ویندوز بر روی یک سیستم آزمایشگاهی نشان داده می شود. همینظور در قسمت امنیت Email، بعد از معرفی SMIME، چگونگی دریافت گواهی (Certificate) و استفاده از آن جهت ارسال ایمیل امضا شده در سرویس مایکروساف اوت لوک (Outlook) به صورت مرحله به مرحله و عملی آموزش داده می شود.
امنیت شبکه های بی سیم
یکی از دیگر مباحث جالب این دوره، امنیت شبکه های بی سیم می باشد که در آن به مکانیسم های امنیتی IEEE 802.11 پرداخته شده است. در این قسمت از آموزش، پروتکل هایی مثل پروتکل WEP ، پروتکل WPA و پروتکل WPA2 به صورت مشروح مورد بررسی قرار می گیرد و مزایا و معایب هر کدام از آنها به صورت جداگانه بیان می شود. همچنین در یک آزمایش عملی، آموزش مرحله به مرحله هک کردن شبکه های بی سیم WEP و WPAx ارائه می شود که صرفا جنبه آموزشی در بحث امنیت شبکه های بی سیم دارد.
رمزارزها و بلاکچین
اخیرا، با رشد فناوری دیجیتال، استفاده از الگوریتم های رمزنگاری در زمینه های نوظهوری مثل رمزارزها (Cryptocurrency) و بلاکچین (Blockchain) گسترش یافته است. با توجه به اهمیت موضوع و به روز بودن مباحث، قسمتی از آموزش این درس به رمزارزها اختصاص یافته که در زمینه توافق جمعی مبتنی بر بلاکچین و گراف جهت دار بدون دور (DAG) می باشد. در آخر این درس به عنوان یک مبحث تکمیلی از دوره کارشناسی ارشد و درس امنیت شبکه پیشرفته، دانشجویان با سازوکار ارز دیجیتال بیت کوین (Bitcoin) ، قرارداد های هوشمند اتریوم (Ethereum) و همینطور ارز دیجیتال آیوتا (IOTA) و ارز دیجیتال هش گراف (Hashgraph) که هر دو مبتنی بر DAG می باشند، به طور ساده و قابل فهم آشنا می شوند.
سرفصل های دوره امنیت شبکه
- ۱مقدمه و معرفی درس – (مدت زمان: 1:51 دقیقه)
- ۲قسمت اول: آشنایی با مفاهیم امنیت شبکه – (مدت زمان: 43:38 دقیقه)
- ۳قسمت دوم: آشنایی با رمزنگاری – بخش صفر – تعاریف و رمزهای کلاسیک – (مدت زمان: 51:27 دقیقه)
- ۴قسمت سوم: آشنایی با رمزنگاری – بخش اول – رمزنگاری کلید متقارن – رمزهای قالبی – (مدت زمان: 61:42 دقیقه)
- ۵قسمت چهارم: آشنایی با رمزنگاری – بخش دوم – رمزنگاری کلید متقارن – رمزهای جریانی – (مدت زمان: 49:26 دقیقه)
- ۶قسمت پنجم: آشنایی با رمزنگاری – بخش سوم – توابع چکیده ساز و احراز اصالت پیام – (مدت زمان: 61:27 دقیقه)
- ۷قسمت ششم: رمزنگاری – بخش سوم – کاربرد توابع چکیده ساز (Hash) – آموزش هک کردن رمز ویندوز – (مدت زمان: 42:32 دقیقه)
- ۸قسمت هفتم: آشنایی با رمزنگاری – بخش چهارم – رمزنگاری کلید نامتقارن (کلید عمومی) – (مدت زمان: 58:27 دقیقه)
- ۹قسمت هشتم: توزیع کلید متقارن – پروتکل امنیتی کربروس (Kerberos) – (مدت زمان: 55:07 دقیقه)
- ۱۰قسمت نهم: توزیع کلید نامتقارن – زیرساخت کلید عمومی (PKI) – (مدت زمان: 42:53 دقیقه)
- ۱۱قسمت دهم: امنیت لایه انتقال (پوتکل های SSL , TLS , HTTPS) – (مدت زمان: 46:56 دقیقه)
- ۱۲قسمت یازدهم: امنیت لایه شبکه (IPSec) – (مدت زمان: 67:54 دقیقه)
- ۱۳قسمت دوازدهم: امنیت ایمیل – بخش اول – پروتکل PGP – (مدت زمان: 52:32 دقیقه)
- ۱۴قسمت سیزدهم: امنیت ایمیل – بخش دوم – پروتکل SMIME – (مدت زمان: 41:38 دقیقه)
- ۱۵قسمت چهاردهم: امنیت ایمیل – بخش سوم – نمایش عملی از کارکرد پروتکل SMIME – (مدت زمان: 07:27 دقیقه)
- ۱۶قسمت پانزدهم: شبکه های خصوصی مجازی (VPN) – (مدت زمان: 41:10 دقیقه)
- ۱۷قسمت شانزدهم: امنیت شبکه های بی سیم – بخش اول – پروتکل امنیتی WEP – (مدت زمان: 44:20 دقیقه)
- ۱۸قسمت هفدهم: امنیت شبکه های بی سیم – بخش دوم – پروتکل امنیتی WPAx – (مدت زمان: 59:49 دقیقه)
- ۱۹قسمت هجدهم: نمایش عملی نحوه هک مودم های بیسیم WPAx و WEP – (مدت زمان: 26:53 دقیقه)
- ۲۰قسمت نوزدهم: آشنایی با سیستم های تشخیص نفوذ یا IDS (کارشناسی ارشد) – بخش اول – معرفی – (مدت زمان: 49:52 دقیقه)
- ۲۱قسمت بیستم: آشنایی با سیستم های تشخیص نفوذ یا IDS (کارشناسی ارشد) – بخش دوم – ماشین بردار پشتیبان (SVM) – (مدت زمان: 35:39 دقیقه)
- ۲۲قسمت بیست و یکم: دیواره های آتش (Firewall) – (مدت زمان: 49:36 دقیقه)
- ۲۳قسمت بیست و دوم: امنیت سامانه نام دامنه یا DNS – (مدت زمان: 43:47 دقیقه)
- ۲۴قسمت بیست و سوم: آشنایی با OAuthv2 – (مدت زمان: 37:39 دقیقه)
- ۲۵قسمت بیست و چهارم: آشنایی با بدافزارها (ویروس ها، کرمها و غیره) – (مدت زمان: 47:13 دقیقه)
- ۲۶قسمت بیست و پنجم: آشنایی با بلاکچین (Blockchain) – (کارشناسی ارشد) – بخش اول – مروری بر مسئله اجماع و ارز دیجیتال بیت کوین (Bitcoin) – (مدت زمان: 76:00 دقیقه)
- ۲۷قسمت بیست و ششم: آشنایی با بلاکچین (Blockchain) – (کارشناسی ارشد) – بخش دوم – ارز دیجیتال اتریوم ، ارز دیجیتال آیوتا و ارز دیجیتال هش گراف – (مدت زمان: 74:54 دقیقه)
لینک دانلود رو چرا نذاشتین پس
لینک دانلود در باکس دالود قرار داره
سلام . امکان دانلود نیست .